V.36!

Idag går jag & vår lilla plupp in i vecka 36 :)

Lite om den nya veckan;

BEBISEN

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.


MAMMA

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.

Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda.


Förövrigt så ligger jag med feber och är förkyld, så fick bli två bilder från fotograferingen i torsdags istället.

 


Kommentarer
Postat av: MALIN - Längtar efter min prinsessa!

v.36 - grattis!! Tänk bara 4 veckor kvar om ens det. Spännande på riktigt nu :)Hoppas du kryar på dig snart!

2010-10-25 @ 16:02:52
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: RebeckaJ

Hur ska jag klara mig sen när du får din lilla plutt och bara är hemma om dagarna och inte ens nu bloggar när du är hemma LOVA MIG att bli bättre på det, när skrutten kommer framför allt annars i will die... Om du varken är med mig nu i skolan eller bloggar när du är hemma nu hur fan ska jag klara mig dååå ?? Hahah. De får du lov att lova mig e serrö! Sluta vara hemma och bli frisk, Och om inte det BLOGG for fuck's sake ;D PUUUSS

2010-10-27 @ 20:00:56
URL: http://reebeckajansson.blogg.se/
Postat av: Amanda Arrheden

Vilka otroligt fina bilder Carro!

Jag blir helt till mig:) Vågar man fråga hur du mår och hur det känns att bära på en så liten varelse?

Kram, Amanda

2010-10-28 @ 10:58:58
Postat av: Josefine

Grattis till en ny vecka !! det är inte länge kvar nu :) shit vad spännande !

2010-10-28 @ 13:56:00
URL: http://emmajosefinee.blogspot.com
Postat av: Carro

Hihi Tack så mycket Amanda! :)

Jag mår faktiskt jättebra, förutom lite ryggont och så :P Men de är ju lite jobbigare nu på slutet med all tyngd och en jättemage som är i vägen, och jobbigt att ligga och sova och så, men annars så är de bara supermysigt med allt sparkande och så, fast kan ju bli lite för hårda ibland, men mysigt de med :) hih. Kram

2010-10-29 @ 15:56:04
URL: http://carroomattsson.blogg.se/
Postat av: ida 17 år, & mamma till theo

snart kommer din bebis också,, lycka till!! =)

2010-11-10 @ 20:30:00
URL: http://johanssonida.bloggplatsen.se
Postat av: Fru W

SÅ vackra kort!! De ska du verkligen vara stolt över, inte alla som är så fina när de är gravida (jag såg ut som ett monster)!Lycka till på förlossningen, den närmar sig ju nu!

2010-11-15 @ 00:07:14
URL: http://mamablues.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0