101109

Är sjuk igen, därför jag inte uppdaterat något, hade ont i halsen i Lördags när jag vaknade och nu så hostar jag jätte mycket och har superont i halsen, huvudet och öronen :/ så irriterande så de är inte sant, har haft 3-4 förkylningar nu på bara 4 veckor.. Har dom i några dagar, sen blir jag bra och sen kommer dom tillbaka lika snabbt igen.. Hoppas bara inte att jag åker på lunginflammation, för nu har även svärfar åkt på de..
Men förhoppningsvis eftersom att jag inte har feber så gör jag nog inte de eftersom att man är typ "bättre skyddad" mot influensor och bakterier när man är gravid.


Var till barnmorskan igår, skulle dit idag egentligen men min bm var sjuk så fick träffa en annan igår istället, lyssnade på bebisen och mätte och vägde mig och allt sånt där som vanligt, följer kurvan alldeles perfekt gör jag/vi :) Men än hade han/hon inte fixerat sig, men de behövdes inte heller, de kunde den göra då när vattnet går och så lika gärna.


Idag kom iaf våran kamera! :)
så har knäppt för fulla muggar hela dagen, knäppte nyss lite bilder på magen också, men så svårt att knäppa själv för kameran är ganska stor ändå så vart typ halvsuddigt för de är mörkt i rummet och hade blixten på så ser knäppt ut när hela magen lyser upp, menmen dom bilderna får duga iaf.
v.38+2 (37+2)
Haha, lilla pyret buffa sig på sista bilden så magen ser sne ut ;p

Lite om den nya veckan;

BEBISEN

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

 

MAMMA
Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

 


Kommentarer
Postat av: mamma

Lilla gumman magen spricker ju snart;) Puss o kram

2010-11-09 @ 22:22:23
URL: http://lottaotommy.blogg.se/
Postat av: Josefine

vilken fin mage du har :) det är ju verkligen inte länge kvar nu, såå spännande !

2010-11-10 @ 10:28:57
URL: http://emmajosefinee.blogspot.com
Postat av: RebeckaJ

ÅHHHH vad mysssigt :D Vad kul att kameran kommit i tid ^^ håller med mamma din om att snart så spricker den juuu hehe, :D Saknar dig PUSS!

2010-11-10 @ 13:00:14
URL: http://reebeckajansson.blogg.se/
Postat av: Anonym

haha vilken söt bebismage du har =) börjar nästan sakna att vara gravid

2010-11-10 @ 14:16:15
URL: http://siemprealgo.blogg.se/
Postat av: ♥ L A I L A ♥

så stor mage =) jättefin :)

2010-11-10 @ 16:29:53
URL: http://lailaaziz.blogg.se/
Postat av: Anonym

åh vilken stor och fin mage. Ser ut som en tjejmage ;) Är nog en liten flicka där.

2010-11-10 @ 19:43:15
Postat av: vican

OJ så hon/han har vuxit sen jag såg din mage sist :)! den kan ju komma när som helst nu :)! Kramar!

2010-11-10 @ 20:46:05
URL: http://vimzzzig.blogg.se/
Postat av: Camilla

Oj den magen var stor! =) det är så himla vackert att vara gravid!

2010-11-12 @ 09:02:18
URL: http://camillamakita.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0