100928

Dålig uppdatering igen, jag vet.. men har inte haft ork att skriva på några dagar igen. Har inte de idag egentligen heller, vart hemma från skolan för har inte kunnat sovit inatt, somnade vid 4, så imorse när jag vakna så var jag död och hade sprängvärk í huvet, så vart hemma.
Kommer nog inte bli sån bra uppdatering resten av veckan heller, en maaasssa som måste fixas den här veckan, så bloggen kommer bli lidande ett tag till skulle jag tippa på.
men ska försöka så gott jag kan iaf!

Men gick iaf in i v.32 i söndags så bjuder på en liten bild på magen från den här veckan iaf :)


Idag v.32+2
(31+2)

BEBISEN

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

 

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

 

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.


MAMMA


Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

 

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen.


NEW SHOES!

Var som sagt och hämtade ut mina Uggs idag som jag lagt undan. 
Dom är verkligen supersköna och förmodligen supervarma med (Y) :)




Mina nya mysiga älsklingar som kommer användas flitigt i höst/vinter.
300 kr på skokanonen, som hittat!
får se hur kvalitén är på dom, men jag förväntar mig inte superkvalité och antar att man säkert kommer få köpa minst ett par nya i vinter eftersom att dom bara kostar 300 kr.


FRIDAY NIGHT!

Har nyss kikat på Idol och småkikar nu på "Se upp för dårarna", dock utan ljud för Robin spelar musik, men har sett den så många gånger så vet ändå allt dom säger :b hah.

Idag fick jag äntligen mina pengar. Mitt bankomatkort i plånboken var alldeles dammigt på kanten, så jaa de var ett tag sen sist de användes ;p haha, skamligt..
Var iaf och hämtade ut mina skor idag, visar bild sen. Och köpte ny järnmedicin, en ny sort för slutade med min gamla som jag fick magknip av, dock så smakade den enbart socker och apelsin (är brustablett) så började må jätte illa efteråt och höll nästan på spy.. usccha.
Var även och fikade med älskling en sväng på furan, inte ofta de händer :P hah.
Köpte även en massssssa gottta tills ikväll. Så ikväll blir de massa mys med chips och dipp och dricka, och en film "The killer inside me" med Jessica Alba, ingen aning alls vad den handlar om, älskling som fixat den nyss.


Kan lägga upp trailern till "The killer inside me" så kan jag kolla vad den handlar om jag med (: hah.


JAG ÄLSKAR DIG!


Jag älskar dig mer och mer för varje dag som går. Skulle inte klara en dag utan dig i mitt liv, du är mitt allt.
Du är bäst hjärtat mitt och jag är och kommer alltid vara världens lyckligaste med dig!


100923

Är helt slut i kroppen sen gympan imorse, hade orientering, och fyfan vad jobbigt de var! helt sjukt, är alldeles slut i benen och hela kroppen. Är riktigt trött just nu, och har nyss kollat på idol och duschat, ska lägga mig och läsa Företagsekonomi A nu, har prov sista timmen imorrn, men som tur är så har vi de 2 timmar innan provet också så man hinner träna lite mer då för känner att jag inte orkar läsa en massa nu.. Ska även kolla på Debatten kl.22.00 på 1an, om Kungarna av Tylösand ;p haha. Fast skulle tippa på att jag somnar då..

Imorrn är de iaf äntligen Fredag och äntligen "lönedag" eller underhåll i mitt fall då ;p Då ska jag hämta ut mina Uggs och sen blir de kika runt i lite affärer med älskling, men bara några, annars får han väl panik :b och sen får jag se vad vi hittar på mer efter de :) blir iaf en mysdag till 110%

ne nu ska jag läsa lite snabbt innan debatten börjar och sen är de nog dags att sooova så man orkar upp imorrn.


(bild lånad från google)
Känner mig som den här hunden just nu!

GONATT!


UGGS!

Vart inge vila efter senaste inlägget, älskling kom precis in efter att ha vart ute och grejat, och jag kom på att jag vela åka till Skokanonen och kolla om Uggsen fanns kvar i storlek, så la undan ett par tills på fredag då jag äntligen får mina pengar! :) Vart ett par mörkbruna, hade tänkt beställa ett par ljusbeiga från skopunkten, men orkar inte vänta och krångla när man inte vet vad man ska ha för storlek och beställa så fick bli ett par mörkbruna istället, och endast 300:- kostar dom också.
Så på fredag när jag slutar blir de att åka och hämta ut dom på direkten.


Hittade bild på skokanonens hemsida, men de här är dom som är lite billigare. Dom som jag la undan fanns bara i svart på hemsidan på bild, men dom ser iaf ut precis sådär, förutom att de är lite mindre och inte såå jätte tjock sula på mina.
Supermysiga och sköna!
men om dom är snygga de kan ju diskuteras :P haha. Har alltid haft svårt för uggs, men äsch, huvudsaken dom är sköna och varma iaf ;p

Nu ska jag gå och duscha snart innan Idol börjar, för sen blir de TV-maraton till kl. 23.00 ikväll! :P
Och imorrn börjar jag 7.45 som vanligt och har idrott direkt på morgonen, har orientering.. Inte peppad precis och springa i skogen 7.45 på morgonen när de är skitväder ute och ska regna..


100922

Halloj! :)
Vaknade vid 6.30 imorse och klev upp och gjorde mig iordning lite smått, fick sen frukost på säng av älskling vid 7.10 :) hih. Kändes så skönt att inte tokstressa och slänga i sig nå supersnabbt innan man åker till skolan som vanligt. Så idag har jag vart betydligt piggare och på bättre humör faktiskt :)
Började 7.45 idag och slutade egentligen 9.15, men jag och Rebecka hade lite att göra innan vi slutade, skulle göra klart kollaget med alla kläder och skriva rapport om de sen. Höll på tills klockan var 13.20, och sen gick vi hem.

Sitter just nu och är lite småtrött som vanligt.
Ikväll blir de iaf massa tv tittande hela kvällen, först Idol kl. 20.00, sen efter de är de Berg flyttar in och efter de nån ny komediserie som heter "Välkommen åter" som börjar idag och direkt efter de så är de äntligen Kungarna av Tylösand ;p haha, bästa och sjukaste dokusåpan nånsin! :P

Ska lägga mig och vila en stund nu så jag kanske blir lite piggare. Men är inte så lätt eftersom att man har en liten busunge som sparkar och håller på grejar exakt hela tiden i magen och framförallt när man ligger ner och ska vila, kommer en liten fot titt som tätt och trycker och stannar upp vid sidan på magen.
Men är glad att den än sålänge inte har hittat mina revben iaf!
Har hört att de inte är såå skönt..
"Peppar peppar ta i trä" :P



V.31+2!


V.31+2
(30+2)


BEBISEN

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

 Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för “vita” bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.


MAMMA

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.



Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.



Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.


I'M BACK!

Sorry för att de inte blivit nå bloggande på några dagar.. men har inte haft lust eller ork alls att blogga. Men känner nu att de gått lite föör lång tid sen sist.. 5 dagar är liite för mycket kanske.. :b Men jag är glad att alla ni läsare besöker mig ändå varje dag även fast min uppdatering inte vart så bra, men nu ska jag vara snäll och fortsätta blogga dagligen så ni har något att läsa när ni går in på min blogg iaf! :) 

Sammanfattning från helgen:
Fredag
vart de att bara vara hemma hos älskling hela dagen, jag mådde inte så bra och kände mig förkyld och så och stannade hemma från skolan, slappade och kolla tv och så efter en tråkig skolvecka.
Lördag så var vi till pappa och Karin en sväng på eftermiddan och åt och fika och hälsa på :) sen hem till älskling för han skulle fixa med Emils bil, så Vican och Emil kom hit på kvällen, jag och Vican satt inne och kollade film och pratade en massa och killarna drack och dryga sig och höll på med bilen, och när dom kom in från garaget så åkte jag och Vican till donken istället för att slippa deras dryga flabb och prat :P haha. Så åkte dit och åt strips och dricka istället (; yummie!
Söndag, åkte med mormor en sväng till hennes kompis och fick en maasssa superfina bebiskläder från hennes barnsbarn + två söta bebisoveraller som vi fick låna för första tiden :) Gick även in i v.31 då! :)

Igår vart de skola, sen ner på stan med mamma och Oliver och kika och köpa massa kläder (eller jag köpte inte nå för hade inga pengar, men mamma skämde bort mig med en massa nytt och välbehövligt istället) :) Först fick jag ett par stödstrumpor (som verkligen är hur sköna som helst kan jag ju säga) och sen 3 par trosor, sen gick vi och fikade, och efter de tog mamma med mig till Balconetten för att få hjälp med att prova ut en bh i rätt storlek av hon som jobbar där, var till för att om jag hittade en på rean där så skulle mamma köpa den åt mig, eftersom att dom är så dyr där. men fanns ingen vit spets på rea, så fick en för ordinarie pris istället av min bästaste älskade mamma! :) 399 kr gick den på, helt sjukt tycker jag, men om man tänker efter så är de verkligen värt det, för dom sitter helt perfekt och behöver inte rättas till och krångla hela tiden.
Så nu har jag fått superfina underkläder till gravidfotograferingen nästa torsdag också :)

Kommer magbild lite senare idag eftersom att vi gick in i v.31 i söndags! :)


100916

Haalloj!
Är sjukt trött och matt idag, var i skolan till 13.15, sen så fick älskling hämta mig, har sovit tre gånger sen jag kom hem hit, men är fortfarande lika trött, är lite småhängig och tror att de är en förkylning som spökar i kroppen, inte kul :/ har fått så j'vla ont i ljumskarna också, vet inte om de är nå åderbråck eller nå nu som man kan få nu när man är gravid har jag läst, gör ont som satan, så blir mjukisbyxor och kalsonger (när jag sover) några dagar nu.. haha. Får ta och köpa mig nå gravidtrosor som inte skaver och sen såna där fula stödstrumpor också (Y) :P haha, men jag överlever nog ;p

Förövrigt så åkte jag till Rebecka vid 7.45 imorse och gick ut och gick, var riktigt skönt faktiskt. Var även ute och gick igår kväll med henne, gick då i över en timme, Powerwalka till Dollar och köpte godis ;p hah. Och sen på vägen hem så slögick vi mest, och stannade och knäppte en massa flumbilder :b haha, kom en hel buss på vägen ovanför och glodde när vi stod och gjorde en massa snygga miner och "konster" framför kameran :P haha. REBECKA, skicka alla bilder till mig på mailen om du kan sen! :)


Enrique Iglesias - coming home
- Går inte att tröttna på låten och rösten hans gör en knäsvag.

100915

Har nyss kommit hem till älskling, har först gått i skolan till 13.10, sen gått en sväng på stan med mamma och sen åkt med Robin och hämtat hans kompis på hans skola en bit härifrån, sen vart hos barnmorskan och lyssnat på bebisen och mätt magen och tagit massa prover :) mitt blodvärde har blivit bra igen, men ska fortsätta äta järntabletter varje dag ändå för att de ska hålla i sig, men ska prova nå nytt nu som hette Fexim för mina andra som jag haft tidigare får jag ont i magen av och ska även införsökaffa mig såna där snygga stödstrumpor mot mitt ben som jag tidigare nämnt att jag har fått åderbråck på, så ska få ha en sån fin och sexig stödstrumpa nu (Y) haha :P
fast de fanns tydligen lite snyggare att beställa på internet än dom som finns på apoteket, så kanske ska göra de istället.
Och efter besöket hos bm, så åkte vi till donken och feta oss ;p var så j'vla hungrig och satan vad de satt perfekt med donken ;P yummie!

Förövrigt så ser allt jättebra ut och magen/bebisen växer precis som den ska och följer kurvan helt perfekt :) Så de känns ju verkligen skönt iaf! :)

Nu ska jag snart ta och vila, är så trött nu för tiden, kanske beror på graviditeten och inte bara för att jag kliver upp tidigt om morgnarna.. Får se om jag får med mig älskling ut lite senare efter jag vilat och kanske ta en liten promenad en sväng medans de är skapligt väder ute :) Om jag orkar förstås, just nu är jag så trött, men är så skönt att gå en sväng ändå.


MAGBOMB!

Satt och titta lite på alla bilder på facebook på min mage enda från v.18 och de är verkligen stor skillnad på hur magen ser ut nu! ;p Tänkte visa med en liten bildbomb från v.18 tills nu :)


Här var de inte mycket till mage, ser mest bara lite "småtjock" ut.


På bara dem 3 veckorna så har den redan blivit betydligt mycket rundare.


Här börjar den äntligen ta form och bli en "gravidmage".









Samma dag som bilden ovan.






Och här är vi nu! :)


Den har ju verkligen växt för varje vecka kan man ju säga ;p haha.

Och om 2 veckor så ska Victoria äntligen knäppa en massa fina bilder på magen! :) hihi!
Har inte riktigtigt bestämt än hur jag vill ha alla bilder, men de blir några med underkläder såklart, och sen med linne och jeans tror jag, och sen får jag se om jag ska ta någon utan bh (hålla över brösten med händerna/armarna såklart) men får se, för har så dålig fantasi. Men de finns ju en massa ideér och fina bilder på internet iaf som jag ska ta och kika igenom snart nåt tag :)


100914

Vart hemma från skolan idag, hade sån magknip när jag vaknade och mådde inte nå bra igår kväll när jag skulle sova, var alldeles matt och konstig och hade ont i magen. Så måste ta och köpa nå blåbärssoppa eller nå så magen kan sluta krångla hela tiden, hade även tagit den där järnmedicinen igår och den får jag ont i magen av så läre se imorrn när vi ska till barnmorskan om hon kan komma på nå annat än den där medicinen som jag kan ta istället, typ blutsaft eller nåt.

Var iaf iväg på eftermiddan till Maud och kollade på hundvalparna, och gu vilka sötnosar! Och min lilla go Alice (chihuahuan vi hade förut) var så stolt och vart så glad när vi kom dit och kolla på bebisarna hennes :) gogumman, hon hade knappt tid att vara med sina bebisar och skulle sitta i mitt knä och pussas med mig istället :)
Har iaf bestämt mig för den där black´n tan (om inte den där som hade tingat den men ändrat sig ändrar sig igen inom några dagar..) men isåfall så kommer den där lilla "Sniff" som han ska heta till oss redan i slutet av Oktober :) fast ska kolla på den såklart först igen när den öppnat ögonen och så, för nu är dom så liten så är så svårt att se hur dom kommer se ut om nån vecka. Men han var då tuffast och snyggast med färgerna tyckte jag iaf :)

Ikväll blir de Idol, chips, dipp och cola mys! (;
mums!


VÄRLDENS TRÖTTASTE!

Har nyss fikat en massa gott och nu ska jag snart ta och gå och duscha snart och sen lägga mig och plugga på provet vi har imorrn bitti, har prov på kap 1-2 i Inköp och varuhantering. Har läst kap 1 flera gånger redan kom jag på, så ska läsa lite mer på kap 2 och sen ska jag kolla på "Lite sällskap" kl. 22.00, och skulle tippa på att jag somnar medans de håller på, för så trött som jag varit idag, så trött har jag nog aldrig vart..

Imorrn börjar jag iaf 7.45 och slutar 14.35, och när jag slutat så ska jag och älskling åka till Maud (hon som har valparna) och kolla ut vilken valp jag ska köpa :) hihi. Tror de blir den där black´n tan om inte de blir nån från Alice istället, de återstår att se imorrn när vi ska dit :) Så i slutet av Oktober/början på November så har jag en liten chihuahua valp :) och sen några veckor efter de kommer min och Robins lilla bebis från min mage :D hihi.

ne nu ska jag ta och duscha, sen plugga.
Gonatt!


100913

Sitter i skolan på sista lektionen nu och har Småföretagande A, slutar klockan 16.00. Är grymt trött idag, blir att lägga sig tidigt ikväll, för just nu är jag så trött så jag gäspar hela tiden och de typ rinner tårar ur ögonen :b
Idag fyller iaf Svärfar år, så sen blir de massa fika hos älskling, är sötsugen som en tok just nu, så de kommer ju inte sitta helt fel kan jag ju säga! ;p

Och idag har de vart full fart på lilla plupp i magen iaf, sparkar och snurrar runt hela tiden, lika igår kväll med, Robin skulle lyssna på magen och då fick han några sparkar i huvet ;p haha.
Pluppungen våran! ♥

ne nu ska jag fortsätta jobba sista timmen så jag får sluta nån gång.
heejs!


SUNDAY EVENING!

Har nyss kollat på "Mamma mia", eller satt mest vid datorn samtidigt som jag småkikade. Har sett den förr, och den är faktiskt bra tycker jag. Men gillar egentligen inte filmer som dom sjunger i hela tiden så mycket, men den där är faktiskt ganska bra ändå.

Ska snart lägga mig med älskling och läsa lite Mumin och äta nybakade bullar och mjölk! :) haha, måste ju läsa lite barnböcker för bebisen i magen :) (fast egentligen är de min andra stora bebis Robin som vill höra) ;) haha.


ne nu ska de ätas bullar och sen läsas mumin!
Natti!


GULLUNGAR!

Fick två nya bilder på chihuahua valparna av mamma idag.
Dom är ju såå söt!


Siris små pojkar.
Är eventuellt den här kullen jag ska köpa en ifrån. Men vet inte nu om jag kanske vill ha en från lilla Alice istället. Får se när vi åker dit och tittar på dom vilken jag bestämmer mig för :)
Men den där black´n tan som är näst längst ut till höger är så fin!


Alice med hennes små söta bebisar.


V.30!

Idag går vi som sagt in i vecka 30 jag och våran lilla busunge! :)



v.30 (29+0)


v.30 (29+0)

BEBISEN
Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.


Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka


Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.


MAMMA

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.


Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.


Sammanfattning:
Hur tufft är de inte att om bebisen föds nu så kan den klara sig utan kuvös? Jag tycker de är jätte häftigt!
Har inte vägt mig sen vi var hos barnmorskan sist för 1½ vecka sen, och då vägde jag 61½ så vi får se vad jag väger på onsdag när vi ska dit igen. Och jotack om att jag inte är smidig längre ska väl gudarna veta :b haha, får håll för minsta lilla ansträngning nu för tiden.


MY HAIR!

Kom på att jag inte visat någon bild på mitt hår efter senaste färgningen med de mörkblonda som jag färgade i söndags. Har använt de där Kamomill Schampot varje dag nu sen dess, och jag tycker faktiskt att de har blivit ljusare och att de blir lite ljusare för varje tvätt med de. Vart ju typ mörkbrunt nästan efter att jag hade sköljt ur den där mörkblonda färgen först. Men nu börjar de äntligen bli lite mer mot mörkblont :)
Ska göra ljusa slingor i slutet av den här månaden hade jag tänkt, så då kommer de bli ännu ljusare och bättre.


100911

Kom nyss hem från stan, har vart med Emma en sväng :) hon hade med sig sin lilla hundvalp, såå liten och go! Var och fika en sväng på uteserveringen på furan och mest gick omkring på stan bara. Men vart så kallt nyss och allt stängde, så åkte hem.

Ikväll eller resten av dagen blir de väl bara vara hemma hos Robin som vanligt och bara slappa. Är grymt trött, somnade inte föräns 3.30 inatt och Emma ringde och väckte mig 10.30 :P hah. Så blir väl bara tv kik och datorn resten av dagen.

Bjuder på en bild på Emmas lilla lurvboll Tindra :)

Så söt!


THE PUPPIES!

Fick tre bilder av mamma igår på Chihuahua valparna som hennes kompis hund fått. Ska ta och åka dit och kolla på dom snart nåt tag, är lite för fullt upp där hemma just nu eftersom dom fått 2 valpkullar den här veckan, så blir väl eventuellt om en vecka eller nå. Eller kanske man ska ta och vänta typ 2-3 veckor till tills dom har öppnat ögonen och börjat sprungit omkring och busat lite istället :) fast så länge orkar jag nog inte vänta ;p

Inte bästa kvalitén på bilderna. Just nu ser dom ut som små råttbebisar, haha men ändå så söta. Dom är knappt en timme gammal på bilderna.







De finns även en till kull som är några dagar gammal, är den kullen jag eventuellt ska köpa en valp ifrån, för jag vill ha en svart liten hane :)


ÄNTLIGEN FREDAG!

Ligger och kollar på tv och väntar på att Idol ska börja. Ikväll blir de bara tv/filmkik och mys med älskling, skönt! :)

Vart hemma från skolan idag, vakna 9.10 och hade försovit mig, och skulle ändå sluta 11.50, så vart hemma, hade ändå sån halsbränna när jag vakna så spela ingen roll ändåså, har haft halsbränna konstant i 3 dagar nu, men börja gå över för en stund sen iaf.
Skulle egentligen vara med Emma idag, men eftersom att jag blev hemma idag och de är sånt tråkigt väder, och vi bara skulle hinna träffas en liten stund, så bestämde vi att vi ska vara imorrn istället (: hoppas på lite soligare väder då, för idag är de bara grått och tråkigt.

Förövrigt så har de inte hänt så mycket mer idag och inte lär de göra heller, har vart och handlat lite och ätit på Sibylla, vart sibyllameal (korv och mos) mums! :) heh.

Tänkte lägga in några bilder sen som mamma skickade till mig på chihuahua valparna som lilla Alice fick igår :)


DAGENS OUTFIT/MAGBILD.

Dagens outfit eller lite mer en magbild kanske man ska kalla de? :)


söndag går vi in i v.30! :) wihoo.


GE MIG!

Har nog hittat höstens snyggaste skor om du frågar mig! Är helt kär.. men dockkrossades mitt hjärta på en gång när jag såg priset, 999 krNelly.com
Men man kan ju alltid drömma om dom! haha ;p


100909

Vart ingen uppdatering igår, hade sån halsbränna hela dagen igår så tappa lusten att skriva nå, var ändå inge speciellt som hände :b
Sitter just nu och kollar på Idol iaf, är inte så superbraá deltagare idag tyckte jag då.
Knäppte skolfoto tidigare idag i skolan, och jaa, jag och Rebecka höll på vela med kläder och tog med oss en varsin "garderob" och de slutade med att efter att vi provat kläder i ungefär 40 min (om inte mer) så lånade vi varandras :b haha, och jaa skolfotot ska vi inte ens prata om, jag ser ut som en dvärg för jag fick sitta och satt på nå konstigt sett så benen vart skitkorta ser de ut som.. Har vart en riktig segdag i skolan idag iaf, hade hål i 3½ timme, och slutade 15.20.

Imorrn är de äntligen fredag! ska bli så j'vla skönt att få sova ut riktigt länge på lördag.
Slutar 11.50 imorrn, och sen ska jag träffa Emma efter att hon slutat, har inte träffats på två månader så de ska bli kul :)

Nu ska jag gå och duscha och sen ska jag lägga mig som vanligt. Börjar 7.45 imorrn..
Men lovar att de ska bli bättre uppdatering imorrn och i helgen iaf.

GONATT!


100907

Är så himla trött idag så de går inte att beskriva.. väntar på att äta snart, och sen ska jag lägga mig och vila en liiten stund, sen duscha innan Idol börjar. Som jag har längtat efter att idol ska börja! :)
Har iaf fått en lånedator av skolan nu, så nu har jag en "egen" igen, får väl förhoppningsvis tillbaka min egna om nån vecka om jag har tur, men kvinnan som sköter de där är ju inte teknisk för 5 öre verkar de som.. aja, huvudsaken jag fått en lånedator tills vidare iaf.

Var och kollade på barnvagn idag på barnens hus, de blir den där som vi hade kollat ut redan. Ska boka den nästa månad. Gillar den verkligen, helt perfekt tycker jag och stor är den med! :)


måndagkväll.

Har lagt mig för ett litet tag sen, kikade en liten stund på "lite sällskap" på tvn och ja som vanligt med Filip och Fredrik så verka de faktiskt ganska bra och roligt såklart ;p haha.

Börjar 7.45 imorrn och slutar 14.35, och har enbart datorlektioner hela dagen, och jag som inte har fått tillbaka min dator än.. måste gå ner och kolla om den är klar imorrn, annars j'vlar, har vart utan i 2 veckor nu, och de funkar inte om man går handelsprogrammet där vi enbart har datorlektioner hela tiden. Blir så less på dom där som sköter datorerna..
Menmen, imorrn iaf när jag slutar så ska jag och älskling iväg på Barnens hus och kolla ut barnvagn, har hittat en redan där som vi verkligen vill ha, men ska iväg imorrn och kolla lite mer och be om lite hjälp och kanske beställa en redan imorrn :)
hihi, de är ju inte såå länge kvar nu! :)

Förövrigt så har jag börjat få "riktiga" sammandragningar som verkligen känns nu, hade första igår kväll och de kändes verkligen, annars har dom knappt känns tidigare. men igår och idag har dom vart mycket starkare, och de trycker och moler längst ner i magen typ. Men de är väl bara normalt antar jag :P är ju i v.29 iaf, så de är nog inte så konstigt ändå.

Nu ska jag ta och försöka sova så jag orkar upp imorrn.
Natti!

100906

Kom nyss in, har vart ut och gått en sväng med älskling och Bella (hunden). Är riktigt skönt väder ute idag, perfekt för promenad.
Mamma ringde för en stund sen och sa att två valpar har kommit nu, och att fler är på väg och att Alice också snart ska få vilken minut som helst typ. Hade kommit två hanar nu, ååh så mysigt! Så till helgen blir de väl att åka och kika på dom :) hihi. Jag ska ha min lilla Sniff! men älskling är lite skeptisk mot att skaffa en liten hund nu när bebisen kommer snart, men jag bestämmer själv om jag ska ha en hund eller inte! Och jag vet, även han själv vet de att när vi väl åker dit och ska titta på dom så kommer han bli kär ;) haha.

btw, de där Kamomill schampot som jag använder tycker jag redan har gett resultat. De blir faktiskt ljusare på en gång, de står att man ska låta skummet värka i några minuter. Jag har de i ca 5 min, och de blir faktiskt lite ljusare för varje tvätt. Finns även Kamomill Extrakt som man kan ha i i torrt hår för att de ska ge ännu mer resultat, funderar på att köpa de när jag får pengar i slutet av månaden och eventuellt ska göra slingor. Tror de faktiskt blir slingor redan den här månaden, orkar inte vänta.. haha.
Fast jag hinner nog ändra mig innan dess också om jag känner mig själv rätt.

V.29!

Idag går vi som sagt in i v.29! :) Inte såå lång tid kvar nu, ååh så mysigt! Snart är han/hon hos oss, våran lilla gullunge, går inte att beskriva hur mycket jag längtar!






BEBISEN

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.


Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelse bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp.


Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.


Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.


MAMMA


Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.


DONE!

Är nu klar med färgningen, eller de var ett tag sen nu. Vart mörkmörkbond/ljusbrun typ, den där färgen tog då kan jag säga, hade i den i 15 min och satan, sprang ner till duschen och skynda mig och skölja ur de snabbt som tusan. Tur jag har de där schampot nu så de blir lite ljusare sen om ett tag :) men jag är iaf mycket nöjdare med den här färgen än de guldiga iaf. Om nån månad, förmodligen i Oktober (om jag inte får nå impulsryck den här månaden när jag får pengar..) så ska de i en massa ljusa tunna slingor, men då går jag till frissan såklart.

Idag är de verkligen full fart på lillbebben, är ju inte så konstigt med tanke på hur mycket jag gick igår och rörde på mig. Hela magen flyttar på sig och busungen där inne gör typ volter/kullerbyttor och sparkar som en tok hela tiden :) haha, så mysigt!
Ska knäppa nån magbild snart eftersom vi går in i v.29 idag, så kommer väl upp bild och lite om den här veckan om en stund :)

GÖR ETT NYTT FÖRSÖK!

Jag vart verkligen inte nöjd med min hårfärg, den är alldeles för guldig, nästan orange typ tycker jag då. Och så vägrar jag gå i skolan imorrn och framförallt se ut på skolkortet på torsdag. Så var nyss på KICKS och fick hjälp där med vad jag skulle ha för färg för att få bort mitt guldiga så de blir mer askblont, och hon sa att jag skulle köpa en blond färg, så hon tipsa mig om den där nya Lóréal Paris Excell10 som man ska ha i 10 min bara (men dom flesta har den i 20 min, och de tyckte hon att jag skulle ha också). och eftersom att jag hade så guldigt nu, så trodde hon inte att jag skulle få nå såna där gröna skiftningar, och de var även 50% på den så fick den för bara 74 kr (Y) :) så de var ju bra!
Ska ha i den lite senare, orkar inte än. Men får se hur mitt hår kommer må efter den här färgningen, blir 4:e färgningen den här helgen nu.. menmen, jag vill bli nöjd iaf, just nu ser jag ut precis som Trocadero i huvudet :b hah.


Så vi får se hur de blir efter den här färgen då. Hoppas på lite mörkare än jag har nu iaf!

kräftskiva och strömmingsleken.

Idag har de blivit usel uppdatering, men kom hem till Robin för ett tag sen, har vart i båten och ätit kräftor tidigare ikväll med mamma och tommy. Sen gick vi till strömmingsleken, har vart där hela kvällen, inte så kul, enbart små fjortisfulla gaphalsar på 14-16 år som skriker och håller på.. ne, den tiden är förbi för mig kan jag ju säga! De fick iaf bli vinterjackan ikväll, fysatan vad kallt de är ute! jag frös som en tok även fast jag hade den på mig till och med..
Men fick iaf en stor polkagrisklubba av älskling där nere, så de var ju ett + imed kvällen iaf (y) :) hah.

Har nyss duschat och provat de där Kamomill Schampot, får se om de blir nå resultat om nån vecka då.

Imorrn, eller idag snarare så går jag och lillbebben in i v.29! :) ååh, jag älskar verkligen söndagar!
iaf om man bortser från att de är skola dagen efter då.. ;p
Bild på magen kommer upp imorrn nån gång.
Ska även lägga upp lite bilder från kvällen på "kräftskivan" dock så vart de inte så många bilder, knäppte bara på de ätbara :P haha.

Ne nu ska jag gå och borsta tänderna och sen krypa ner i sängen med älskling (som redan somnat) och försöka sova!
gonatt!

100904

Kom nyss hem till Robin igen, har vart och inhandlat de där Kamomill schampot som jag skrev om igår, så ska prova de imorrn istället eftersom jag redan duschat idag. Så får vi se om de ska bli nå ljusare och så, fast dock så måste man testa de nån vecka innan de börjar ge nå resultat.

Vid 17.00 tiden så ska älskling åka till sin kompis och jag ska ner till mamma och Tommy på båten. Sen blir de massa kräftor och annat mums vid 19.00 tiden när älskling kommer tillbaka :)
Och sen strömmingsleken efter det. (och för er som inte vet vad strömmingsleken är så är de en marknad och "tivoli" grejs som kommer hit till lilla Söderhamn varje höst/sensommar, dock så blir de bara mindre och sämre för varje år nu..)

hörshäj!


KAMOMILL SCHAMPO

Satt och sökte runt lite på hur man kan göra för att ljusa upp håret lite mer om man har mörkblondt hår, och då läste jag att man tydligen ska använda "Kamomill schampo".
Istället för silverschampo, för kamomillschampot gör så att de blir ljusare och är mer till för lite mörkare blond.
Istället för silverschampo som ska ta bort gula/orangea pigmenten i riktigt blont hår.

Tänkte om de var någon som har testat/hört talas om "Kamomill schampo" eller nå annat bra för att få mörkblont hår ljusare? :)


Fredagsmys!

Var på coop för ett tag sen och köpte lite gotta! :) Så ikväll blir de massa mys med älskling, ska även försöka få han att kolla på nån film.

Har iaf bestämt att eller jag tror, att jag ska låta håret vara ett tag nu och sen om en månad eller nå gå till hårfrissan och göra lite ljusa slingor i de här så blir de nog ganska bra. Men jag tycker håret är så guldigt, de är som om jag skulle ha sprayat guldfärg i skallen typ.. haha. menmen.


Dessa gosaker ska vi mumsa på ikväll! ;)
dock är non-stopen nästan slut redan, så går de när man öppnar en godispåse när jag sitter bredvid, fast tur jag är gravid så jag kan skylla på att de var bebisen som var sugen (;

Imorrn ska vi äntligen äta massa kräftor på båten med mamma, Tommy och älskling.
Mumsigt!
Sen på kvällen blir de strömmingsleken. Får väl se om de är nå att gå på. Men då åker nog minsann vinterjackan på, för fyfasen vad kallt de är ute nu på kvällarna, eller dygnena runt snarare. Så tråkigt :( men jag lider inte utav att ha min vinterjacka på mig iaf, den är bara mysig och varm. men de ska ju bli kul att se om jag får på mig den, eller iaf igen dragkedjan.. haha :P
Sånt som märks de, för skinnjackan får jag då verkligen inte igen, men den ska man ju endå inte ha stängd, de ser bara konstigt ut, tycker jag iaf då :)

RESULTAT!

Nu har jag äntligen färgat klart håret!
Vart inte som jag hade trott, trodde att de skulle bli mörkare blond, menmen. Får se om jag tar i en till mörkblond färg nu nån dag, eller om de får duga. Har ju färgat håret 3 gånger idag, så de mår ju inte så superbra just nu.. men älskling tycker inte att jag ska färga de en gång till, han tyckte de blev bra.
Men nja, jag vet inte, jag tyckte de blev lite föör guld typ :b


Har ingen förebild, men jag var iaf mörkbrun från början.

100903

Sitter med första urfärgningen i håret nu, ska skölja ur den om ca 15 min. Sen efter de ska jag i med den andra och sen såklart i med den mörkblonda efter de :) får se hur de blir nu efter den första behandlingen som jag har i nu, den ljusar mest upp hårbotten.. så får väl ha i den andra lite mer ute på topparna och längderna istället för i botten då.
Slutade iaf 11.50 idag (Y) Och trodde att jag började 07.45 imorse, men tydligen så hade vi inte första lektionen, så satt i skolan i över en timme och glodde och var trött som tusan, jag som skynda mig som en tok imorse -.-

aja,
Visar väl resultat på håret sen när jag färgat klart allt, OM de blir bra vill säga.. :P

Svar på lite funderingar från er läsare!

De är några stycken som har undrat om vi har kollat vad är för kön på vår lilla bebis.
Men nej faktiskt inte, vi har valt att inte kolla de på första bebisen (eller de är väl mest jag som bestämt att vi inte ska kolla, för har alltid velat att de ska komma som en överraskning med första barnet) Fast älskling vill/vela egentligen kolla, men de får han inte för mig ;p så han får stå ut med att inte veta och vänta lika som nyfikna jag :))
Enligt våra egna gissningar så tror jag att de är en pojk, vilket dom flesta tror. Och Robin tror såklart att de är en flicka. Ska bli kul att se vem som har rätt ;)

Namn har vi redan bestämt, sen 3 år tillbaka faktiskt :P Och de är Theodor eller Elvira :) och ja jag vet att de kan bli så att när bebisen kikar ut att de kanske absolut inte ser ut som en "Theodor" eller "Elvira", men jag/vi är så bestämd på dom namnen så jag tror den kommer få heta de ändå isåfall ;p Eftersom att jag har kallat bebisen i magen för Theodor under hela tiden, och Robin har kallat den för Elvira hela tiden :)



Våran lilla gulleplupp!

Ska lägga in dom riktiga bilderna som är scannade nåt tag från Robins dator.

VILL HA!

Satt nyss och kikade på HM, ååh de finns så mycket nytt och snyggt jag vill ha.
Dessa snyggingar skulle inte sitta fel nu till hösten!

Magbild v. 28+4

Äntligen så kan jag lägga upp några bilder från den här veckan! :)
Satte mig vid älsklings dator istället, för att kunna lägga in alla bilder. Men tycker egentligen inte om att blogga från stationära datorer, men skitsamma, bara jag kan få lägga in några bilder på bloggen nån gång.



V. 28+4 idag :) (27+4)



100902

Kom hem från skolan för ett tag sen. Försov mig imorse för jag inte kunna somna inatt typ, så vakna vid 07.10 och börja 07.45, men skulle endå inte vara med på gympan, och fick sms av Rebecka samtidigt att hon försovit sig också, så gick till henne vid åtta tiden, och sen så gick vi till gympan och satt där och vänta så vi inte skulle få nå frånvaro iaf.
Gick även till dom som har min dator efter de, och dom hade inte ens kollat på den eller nånting :@ blir så förbannad.. så de kommer väl ta ytterligare en vecka tills jag får tillbaka den, om inte mer.. blir tokig snart. kommer ju efter en massa i skolan också eftersom att jag inte har någon dator och vi bara har datorlektioner och de inte finns nån lånedator tills vidare..

Imorrn är de äntligen fredag iaf och då ska jag äntligen färga mitt hår! Har världens utväxt, och är trött på att ha mörkt hår och sen få en mörkblond utväxt varje månad, så imorrn ska jag färga ur mitt hår 2 gånger ska tydligen räcka enligt alla sidor och allt jag läst om nu en massa mörkbrunhåriga som gjort de, och sen ha i en mörkblond/ljusbrun hårfärg i de (ja jag vet att de kan bli gröna skiftningar, men de är inte ett dugg svårt att få bort). Så ska äntligen gå tillbaka till min "naturliga" hårfärg och hoppas på att jag kanske slipper såna hemska synliga utväxter som jag har nu.

Vill typ ha nån blandning av dom där två färgerna, lite mörkblond/askblond med lite guldigare.

(klicka på bilderna för att få dom större)

Så får väl se hur de blir..
Antagligen så blir de väl helt åt helvete, jag med min tur vill säga :P
Sen nåt tag efter de om de skulle tänkas bli bra så tänker jag nog kosta på mig att slinga mig hos hårfrisörskan, fast de blir typ i Oktober eller nå isåfall, måste låta håret vila ett tag efter de där först.

hörshäj!


nu ger jag upp!

Har hållt på för fullt halva kvällen med den här satans j'vla designen, men lyckas inte få nån ordning tycker jag.. Men orkar inte ha svart och mörk bakgrund längre, och när jag skulle göra vit bakgrund först så försvann texten och krångla, så tog en grå tills vidare. Får se om jag orkar fortsätta imorrn, annars får de duga ett tag, tyckte iaf den här gråa var tuff med "vågorna" eller vad man ska säga, så den kan väl duga tills vidare.
Ska försöka se till att göra en ny header bara, men hade tänkt knäppa lite nya bilder först. Så tänkte fixa de efter att Vican har knäppt några fina bilder på mig och magen och så istället med sin systemkamera :)

nu ska jag gå och borsta tänderna och ta och lägga mig och försöka sova så jag orkar upp imorrn.
NAJTI!

Blir tokig snart...

...på att inte ha min egna dator! Lämnade in den förra torsdagen i skolan för de var virus och dom sa att dom skulle "blåsa" den supersnabbt bara för jag inte fick nån lånedator tills vidare.. Och imorrn så är de en vecka sen, och j'vlar om den inte är klar då. För jag måste ha datorn, blir ju tokig på att inte kunna göra nåt, kan inte lägga in bilder eller göra nånting alls.. Känner mig typ död utan datorn.. haha, sad, but true..

nu ska jag snart ta och plugga lite, har läxförhör i Företagsekonomi A imorrn, missade de förra veckan när jag hade magknip. Så ska plugga på de en stund nu, sen ska jag duscha och sen lägga mig och kolla på "Livet på BB" kl 21.00, de är så bra och spännande, dock så är de sista avsnittet idag.. Sen efter de så ska jag väl försöka sova så jag orkar upp imorrn, för har gympa kl. 7.45 imorrn bitti..
YIPPIE!
(Y)


100901

Godmorgon!
Har vart vaken lite mer än en timme nu, vakna av att mamma ringde och väckte mig, sen så orka jag inte somna om, för då somnar jag väl inte ikväll istället. Vart iaf hemma idag igen, hade ont i nacken och axeln som en tok igår kväll/inatt. och imorse när jag vakna så var de fortfarande kvar. Har ont nu också, men de ilar inte lika mkt, så förhoppningsvis är de borta helt senare idag.
Har gjort mig iordning för en stund sen, ska bara platta håret och så, men orkar inte riktigt än.
Bebis sparkar för fullt och gör typ volter i magen, så nu ska vi väcka lilla pappa som ligger och sover och säga åt han att vi är hungrig :) hah.
Sen ska vi ut till Ljusne som sagt och vara där idag.

HÖRSHÄJ!

RSS 2.0