TRÖTT!

Är nog väärldens tröttaste idag.. Efter vi kom hem från bm så somnade jag och sov ett tag som vanligt, och jag är fortfarande lika trött (om inte mer), men sen när de väl är dags att lägga sig så kommer jag bli pigg som vanligt, så jobbigt.
Lyssnade på bebisen idag och allt lät jättebra och magen hade sjunkit och även min vikt hade gått ner litegrann, känns faktiskt skönt om jag ska vara ärlig, jag som hade trott att jag skulle ha gått upp minst 2 kg sen förra veckan, men icke, hade gått ner 0,5 kg vilket är helt normalt nu :)
Fick även en tid till Hudik för ultraljud och koll på måndag nästa vecka om inte bebis skulle ha kommit innan dess.
Men de hoppas jag/vi minnsan att han/hon gjort! Fast med tanke på att jag inte har minsta lilla kännelse alls på att de är nån bebis på gång så tror jag nästan att de inte blir någon bebis den här veckan heller..
men vi kan ju alltid HOPPAS!

Ska kolla klart på "2½ män" nu och sen ta och duscha och så, och se till så att jag är trött sen när de är dags att sova, är så trött på att ligga vaken halva nätterna..
Och imorrn bitti kommer mormor och hämtar mig, ska dit och baka lussekatter :)
mums!


Ne, GONATT!
hörs imorrn!

101130

Godmorgon!
Är uppe med tuppen idag (nästan), ska till bm kl. 10. Har nyss gjort mig halvt iordning, ska platta håret bara och leta nå kläder och sen äta frukost.
BF+3 idag, och inte en minsta lilla kännelse alls på att någon bebis närmar sig.. Får se vad bm säger, men hon ska väl göra vanliga rutinkollen och antagligen så får jag en tid till hudik nästa vecka (!) istället.. drygt, jag hoppas de börjar hända saker snart, dagarna går så sjukt sakta så de är inte sant ju.

Ne nu ska jag ta och platta håret och så.
Hörs sen!


Pigg tjej, (bjuder på påsarna under ögonen). hah.


101129

Ingen bebis på långa vägar här än inte..
Har banne mig testat allt och inget verkar vilja fungera, har läst om flera stycken nu som har testat de ena till de andra och de har funkat, men nej inte för oss. Bebisen är redan lika envis som far sin ;p så vi får nog vänta ett tag till.. Jag hoppas verkligen att jag har rätt med datumet jag tror på, 2-3 December (helst tidigare).
För jag/vi vill ju ha våran skrutt den här veckan, helst nu!
Blir så avundsjuk på alla jag läser om nu som redan har fått och ska ha vilken minut som helst typ.. :P
Men snart läre de väl vara vår tur också tycker man? :)

Aja nog om bebissnacket en stund. Vaknade för en liten stund sen, ska snart ta och göra mannagrynsgröt, muums! :) tänkte egentligen gå till försäkringskassan idag också, men de får vänta tills imorrn istället när jag ändå ska till bm kl. 10. Är helt slut i benen och så sen jag gick på stan igår kväll, så idag blir de en slappdag istället när älskling ändå jobbar och plus att de är svinkallt ute, så dit tänker jag inte ta mig.. :P


Ca 5 veckor sen jag fotografera mig.
Snacka om att magen verkligen växer.. :P haha



ANANASMETODEN?

Nu har jag tryckt i mig nästan hela ananasen (de är ju tur att de är gott iaf), har typ en pytteliten bit kvar..
De enda som hänt än sålänge är att jag har fått j'vligt ont i käften, de toksvider i halsen typ, och blivit ganska så kissnödig.. :b haha.
Så ja vi får se vad som händer inatt, om de är nå vatten som går ;p
Ganska skeptisk är jag att de har nån effekt, men visst kan de vara värt ett försök iaf, man vet ju aldrig..


Någon som provat den såkallade "ananasmetoden" och fått nå vatten att gå? :b


V.41

Idag går jag och lilla pyret in i vecka 41 (40+0) och idag är de även BF+1.
Finns inget precis intressant om denna veckan nu, utan de står mest bara om att dom flesta förstagångsföderskorna går över i genomsnitt ca 4 dagar efter BF.

Men några bilder på magen ska ni såklart få!
Den är inte så fin och söt längre tycker jag då, utan bara gigantisk och har även fått lite bristningar och sånt skit.. heh :P





Jaa ni ser ju själv, snart exploderar den ju nästan, och de känns även som de också.
hah.

Ska snart ta och skära upp lite ananas hade jag tänkt och även äta några pepparkakor, får se om de ger någon effekt.
Har iaf lite mensvärk och tryck nedåt just nu (fick de alldeles precis nu när jag börja skriva de här inlägget), så jag ska försöka ge de lite hjälp på traven med denna specialkur och se om de hjälper och gör de värre ;p haha.


101128

Idag är de första advent! :) mysigt.
Ska snart ta och slänga mig i duschen och sen göra mig iordning, ska ner på julskyltningen med älskling sen och kika lite och köpa knäckäpple, mums!
Idag är de BF+1, inte minsta lilla kännelse alls har jag.
Så jaa, de finns inge hopp på nån förlossning än här iaf.
Kanske sätter lite fart när man får röra på sig lite sen nere på stan, ska även köpa färsk ananas idag, och äta de och pepparkakor lite senare. Har läst jättemycket om de nu att de har funkat för huur många som helst, eftersom att ananas är vätskedrivande och har satt igång vattnet för många och även pepparkakor har supereffekt ;p haha.
Så idag står ananas och pepparkakor på menyn! ;)
men jag är lite skeptisk ändå.. Men kan ju alltid hoppas på att de kan hända nå iaf.

Ne nu ska jag ta och duscha och så.
Hörs senare!
puss

LÖRDAG KVÄLL

Har nyss haft Emil och Vican här på besök, har vart ute och åkt bil ett bra tag tidigare ikväll. Inte gjort nå mer speciellt. Jag och Vican har bara babblat om denna envisa bebis som jag förstått nu inte har nå planer på att komma inatt heller. Så jaa, jag tror de blir en bebis runt torsdag-fredag, med lite tur kanske tidigare!
Fick även en present till bebisen av dom, en söt liten velour-overall och två par strumpor :)


Så söt och mysig!
Man blir ju bara ännu sjukare av längtan efter bebisen när man tittar på alla dessa små kläder! ååh.

Ska väl ta och lägga oss här snart, är supertrött och hoppas att man vaknar av att vattnet går kanske ;P haha.

Godnatt!

101127

Vaknade vid 9.30 idag, är en "liten" suris idag eftersom att vår bebis inte verkar ha en minsta lilla plan på att kika ut idag heller, trots att de är BF idag, snacka om att man verkligen hakar upp sig på just detta datum, även fast chansen är ganska liten att den kommer på just bf datumet.. Känns ungefär som om man har väntat på världens underbaraste och varmaste drömresa i flera månader, och får sen reda på samma dag i sista sekund att den är inställd.. Ååh! haha.
Fast de är ju fortfarande inte 100% omöjligt att bebisen bestämmer sig för att komma idag/inatt ändå heller.
Men jag är iaf väldigt skeptisk emot att den skulle få för sig att göra de..
Så jag håller fortfarande kvar på mitt datum (2-3 December) då jag tror den kikar ut.

Får se vad som händer idag, är världens snöstorm ute.. men ska tydligen ut och åka en sväng lite senare sa Robin nu, så jaa, ska ta och duscha nu och sen göra mig iordning.
Lika bra, så kan jag köpa lite godis på samma gång och tröstäta sen också ;) hah.
hörs sen!


RINGS

Några favoriter från Stylebytyra.se som inte skulle sitta helt fel på fingrarna.





BABYSHOPPING!

Kom hem för en stund sen, har vart på barnenshus, lindex och coop en sväng. Köpte nappflaska, fleecefilt, nagelvårdsset och varmare mössa till lilla plupp. Har även nyss ätit subway så är alldeles bortdomnad i hela munnen, var gaaaanska starkt, så jag hoppas de sätter fart på den lilla i magen så den bestämmer sig för att kika ut nån gång :) hah.


Så svårt med dessa nappflaskor, är verkligen en hel djungel, men köpte en från NUK med plattad napp.
Fick bli en liten "nallemössa" från lindex också som passar till overallen vi har. Hoppas den är varm nu i vinter, kom på att den där "Älskling-mössan" som jag köpte tidigare kanske inte blir så varm nu precis. Så den får väl användas mot våren istället.

Ska snart till Robins farmor och låtsas farfar och fika och fira han som fyllt år.
Sen ikväll blir de Idolkik som vanligt, och jag hoppas verkligen inte att Olle åker.
Tycker svenska folket kan sluta rösta på Minnah och Linnea, uuscha
(om jag får säga vad jag tycker då, hehe..)

101126

Vaknade vid 12 idag, kunna knappt sova inatt. Och Robin blev hemma idag igen så därför sov jag så länge, vaknar jämt annars när han åker iväg på morgnarna. Är så grymt trött om dagarna nu för tiden, men när de väl blir kväll och man ska sova, då minnsan så blir jag hur pigg som helst.. Irriterande!
Är världens snöstorm ute idag, men ska iaf snart ta och göra mig iordning och sen åka iväg på Barnenshus, har lite småsaker kvar som måste köpas, bl a nappflaska, nagelset, badbalja och sånt lite smått.

Idag är de 1 dag kvar till BF, men jaa jag har fortfarande inte minsta tecken på nån förlossning här inte.. Så jaa, jag tippar nästan på att de blir ett December-barn ändå, runt den 2-3:e, har jag sagt sen många månader tillbaka, och jag tror även de fortfarande och framförallt nu när jag inser att jag kommer gå över.

Ne nu ska jag ta och göra mig iordning så jag blir som folk!
hörs senare!


101125

Känner att jag inte har nå speciellt att skriva om idag. Vaknade vid 12.30, älskling stannade också hemma idag för magknip, så därför vart de att jag/vi sov så länge. Har inte gjort ett smack idag, bara suttit inne här framför datorn typ, och vilat, är trött som en tok även fast jag sovit så länge, har även skrivit upp en lista på de som måste packas i sista minuten innan vi åker till förlossingen sen..

Känner iaf inte av nånting alls idag, ingen molvärk eller ryggvärk alls, irriterande. Är 2 dagar till BF nu, men jag är redan 110% säker på att vi går över ett bra tag över de datumet.
Men tur att humöret är på topp ändå sen igår när vi fick reda på att vi får lägenheten :) hih.
som jag längtar nu efter att flytta dit!
ååh, underbart! :)

Kanske världens ointressantaste inlägg som sagt, men jaa så har min dag sett ut hittills och inte lär de hända nå mycket mer idag heller.
Puss.

JAAAAAAA! :D

Vi fick lägenheten! :D
Kan inte fatta't, åååh är så glad! Dock så är de inte inflyttning föräns 1/2.. Men de skiter jag i, den där lägenheten är rena drömmen och är värd att vänta på! :) Nyrustad och allt! :) hihi.
Skulle inte bli förvånad om bebis kommer nu snart heller, känns som de mesta är möjligt nu! ;P haha.
/Gladast i världen! :D hehe.


RIHANNA - CHEERS (DRINK TO THAT)

Är verkligen helt förälskad i exakt alla låtar från Rihanna's nya album LOUD.


 


BILDER FRÅN FOTOGRAFERINGEN!

Har ju lovat er lite mer bilder sen fotograferingen i V.35
Så här kommer några.












101124

Godmorgon!
Inte kan jag somna om som vanligt efter att Robin har åkte eller, även fast jag är hur trött som helst, har såå ont i ryggen just nu så jag sitter och håller andan till och från.. Tror/hoppas att de är förvärkar (är ju så svårt att veta, kan ju lika gärna vara min vanliga ryggvärk), de ilar och hugger iaf som bara den just nu i slutet av ryggen..
Ska träffa Emma senare idag, men får se nu om jag orkar/kan, om de gör så här ont i ryggen så kan jag knappast ner på stan, plus att de är ju världens snöstorm.. Så får se hur de blir, vill ju göra nånting och inte bara sitta inne hela tiden heller, menmen jag måste väl lyssna på kroppen i första hand.

Idag är de iaf 3 dagar till BF, men jag är helt hundra på att jag kommer gå över. Jag är nästan helt inställd på att gå över hela 2 veckor och få bli igångsatt i sista sekund typ.. Som de känns nu så känns bebisen såå långt borta. De händer ju inget med kroppen min, men jag verkar ju iaf inte vara ensam vilket känns skönt iaf.

Ikväll får vi iaf reda på om vi får längeheten. Jag hoppas verkligen att vi har tur och får den. Men de känns så omöjligt ändå.. Aja, ska sluta vara så negativ hela tiden, men orkar inte hoppas på för mycket heller ju.. Får vi den inte så är de så, då får vi leta en annan och iochförsig så kan de ju ev bli flyttning lite tidigare då vilket skulle vara mycket lättare och skönare ändå, men denna lägenheten var ju som rena drömmen..
Men vi får helt enkelt se ikväll hur de blir!

101123

Ingen bebis än här inte.. Har vart hos barnmorskan vid två, sen efter de så åkte vi och kollade på en 3a, superfin och perfekt, men var några till som skulle kolla på den imorrn, så får se imorrn kväll om vi får den eller inte.. Kan ju alltid HOPPAS! Och om vi får den så ska jag nog köpa en lott imorrn också, för då känns de som om allt är möjligt, kanske att bebis också kommer då :P haha.
Ne, men den var verkligen hur fin som helst och superstor!
jag hoppas vi har turen på vår sida. Älskling slutade iaf tidigare idag för att följa med till bm och för att vi skulle kolla på lägenheten. Så skönt för annars skulle han inte komma hem föräns nu.

Ska ta och göra mat med Robin nu.
Hörs kanske senare, har inte så mycket att skriva om, tänkte bara på er nyfikna som kanske tror att bebisen har kommit om jag inte uppdaterat. Men jag lovar att uppdatera då på en gång den dagen då de är dags, så dont worry! :)

PUSS!


LOVE THE WAY YOU LIE (PART II)






101122



Kan inte somna om som vanligt på måndagar när älskling har åkt iväg. Kanske lika bra de med så vi kan försöka somna samtidigt på kvällarna, är så tråkigt på vardagarna när han somnar och jag ligger vaken i flera timmar efteråt.. Men jag tippar på att jag kommer somna senare idag som vanligt, runt 12 tiden på förmiddan anatgligen, men just nu så kan jag verkligen inte somna iaf, har försökt i över 1 timme nu och de är omöjligt.

Och näe, än verkar inte bebis vilja komma ut..
Har bara lite smått molvärk på kvällarna och nån pytteliten värk så de bara ilar i ryggen och sticks vid ljumskarna typ, men inte nå speciellt som är jobbigt precis.
Jag antar att jag får vänta ett tag till, blir inte förvånad om jag går över alla 14 dagar.
Menmen, jag ska sluta tjata nu om de, och låta bebis ta den tid den behöver på sig (kanske lika bra att ta vara på tiden som barnledig istället, haha). Än har ju inte BF datumet passerat, så de är ju inte 100% omöjligt att den kan komma den här veckan, är ju trots allt 5 dagar kvar.

Ska ta och kliva upp om ett tag och äta frukost och sen fixa med alla mina kläder i skrubben så de är gjort, och sen duscha så man vaknar till liv.


SVAR PÅ FRÅGA!


jennie :) om 101119:
ååh vilken fin mage! :)
vad har ni tänkt på för namn åt bebisen? :)


SVAR;
Tack! :)
Angående namn så vill jag inte skriva ut de såhär i bloggen. Utan de är några som frågat och jag har även svarat några också.. Men eftersom att de är så pass nära nu, så vill jag inte skriva ut vad vi bestämt för namn föräns bebisen kommit.
(Även fast de kanske är några stycken som vet redan, och säkert många här från söderhamn, där frågan även kom ifrån).
Men namnen har vi bestämt sen drygt 3 år tillbaka (ett pojknamn och ett flicknamn) så de är helt säkert vad vi ska döpa våran son/dotter till.
Och vad de blir för namn får ni helt enkelt se när bebisen har kommit!
:)


VECKA 40.

Idag går vi in i vecka 40 (39+0) jag och lilla skrutt. Om 6 dagar har vi BF, så jag hoppas verkligen att de blir en bebis nu till veckan. Hade ju iochförsig BF datum från de allra första ultraljudet den 22-23/11, så kan ju hoppas att de blir de nåt av de datumena istället. Men ne, den här veckan som kommer nu så SKA du komma ut, så är de bara, de är ju jag som är mamma och då är de väl jag som bestämmer också? ;) haha.
Vi får se om vi lyckas övertala bebisen att komma den här veckan, de verkar svårt än sålänge iaf.. :P


V.40
(39+0)


Lite om den nya veckan;

BEBISEN

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst.
Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.
Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

MAMMA

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.


101120

Sitter här och har nyss läst alla bloggar som jag läser (de tar sin lilla tid, de är ju en del..). Har vart hos pappa och Karin och småsyrrorna tidigare idag och firat pappa som fyllde 44! Han börjar bli gammelgubbe nu ;) haha.
Idag är de precis 1 vecka kvar till BF, knäppt. Men jag hoppas lille plupp tittar ut liiite tidigare ändå, kanske imorrn, eller måndag, eller varför inte NU? ;p haha.
ååh, jag blir tokig om jag går över nästa lördag.. oorkar inte vänta nå mer, går inte att beskriva hur mycket jag längtar tills du är här hos oss älskade lilla hjärta!

Fick en massa grejor av Pappa och Karin och systrarna till bebisen.
(skulle kunna tro att de var jag och Robin som fyllde år:) hihi.

Skötbädd, 2 pack klädsel till skötbädden (rött och blått), badcape, blöjor, 1 kudde till vagga/barnvagn (som min lillasyster sytt:) och sen även en nalle och ett väggskötbord :)

Nu ikväll blir de bara mys med älskling och filmkik, kollade aldrig på "Komissarie Späck" igår för de var nå krångel med ljudet, så ska kolla på den nu ikväll istället :)

Hoppas ni haft en bra dag!


HISS & DISS!

HISS..

..går  till min mens/molvärk som börjar komma lite oftare nu faktiskt, och har de även precis nu också, har även känt lite små förvärkar, bara liite smått, inte nå speciellt, men de känns iaf ett bra tryck nedåt och magen är lite sådär känner jag!
HIHI!



OCH

EN STOR DISS..


..går till inge mindre eller snuskigare än..
MCDONALDS!
Har ni sett den där reklamen på tv'n om att imorrn/idag (lördag) så kan man få komma dit och gå in i köket och överallt där bakom och kolla hur allt går till?
Hur fräscht är de egentligen?

Väldigt mysigt med en massa folk som springer omkring inne i köket och snorar och så nu i dessa influensatider.. Ne om jag får säga vad jag tycker om de så måste jag säga att de är grymt snuskigt. Fast de är väl säkert inte så fräscht där i övriga fall heller och nå noga med att hållas rent i köket kan jag nog tänka mig..?


Så ni som villa ha hamburgare med snordressing kan ju besöka donken imorrn :P haha.

Ta de inte så personligt nu ni läsare som jobbar där ;p

Någon som håller med?
(om dissen då alltså? hissen kanske är lite mer menat för mig ;p)


FILMTAJM!

Väntar på att Idol ska börja igen, sen efter de så blir de duschen och sen filmkik och mys med älskling :)
Ska kolla på "Komissarie Späck", får se om den är nå bra och rolig, någon som sett den och tyckte att den var bra? :) Är ju Fredde Granberg som regisserat den, så man tycker ju att den borde vara rolig iaf.



Är fortfarande i behov av tips på vad jag kan köpa i present till pappa som fyller år imorgon!
Så kom gärna med lite tips tack!
:)


PRESENTTIPS TACK!

Behöver lite hjälp av er söta läsare! :)
Har verkligen superdålig fantasi och vet verkligen inte vad jag ska köpa till pappa som fyller år imorgon..
Någon som har nå bra tips på vad man kan ge till pappsen i födelsedagspresent? :)


101119

Skönt med helg, så dagarna får gå lite snabbt igen! ;p Älskling kom precis hem. Får se vad som händer idag/ikväll, blir väl bara slappa och mys ikväll, ska försöka få Robin att kolla på nån film (om han inte somnar före vill säga..), var superlänge sen nu.
Imorrn är de lördag och då ska vi till pappa och fira han som fyller år, men imorrn är de också 1 vecka kvar till bf! :) Spännande! hihi.
ååh som jag/vi längtar efter dig lilla plupp!

Jag och jätte-magen idag.
v. 39+5



Älskar mjukisdressen och ångrar att jag inte beställde en i vitt också.



VILKEN?!

Kan inte bestämma mig riktigt med headern, tyckte den förra bilden jag hade gjorde att de vart så mörkt och bara var helsvart i bloggen, men jag vet inte riktigt med den här heller, tyckte den bröt så mycket på nå sätt..

Så vad tycker ni, ska jag ha den jag har nu?
Eller den jag hade innan?

Nu;


Innan;


101118

Kom hem från mormor och morfar för ett tag sen. Mormor ringde och väckte mig vid 11.30 i förmiddags och sa att hon skulle komma in till stan vid 13 och att hon vela ut och gå, så hon kom och hämtade mig så tog vi en promenad en liten sväng, sen handlade vi och sen följde jag med hem dit. Så har vart där och ätit bruna bönor och fläsk, mums hehe! (;

Nu ska jag ta och läsa lite bloggar och svara på lite kommentarer, sen kolla på halv åtta hos mig och vila en stund, har så ont i ryggen, sen duscha och ska ta och lägga mig i tid ikväll och försöka somna lite tidigare.
Imorrn slutar iaf älskling kl. 15 och inte 16 (Y) hihi :)


NATTBLOGGNING.

Kan inte sova.. Robin somnade ifrån mig för över en timme sen. Och de är bara skit på tv'n och är jobbigt att ligga ner, fast lika jobbigt att sitta också egentligen..

Jag är så fruktansvärt otålig redan nu på denna lååånga väntan på att bebis ska komma nån gång, är "bara" 9 dk till bf nu, och hur ska jag klara av om jag går över, tänk om jag går över hela 2 veckor? Känns så jobbigt att de kan vara allt från några minuter till över 3 veckor innan bebis är här och att inte veta exakt när han/hon bestämmer sig för att titta ut.. :o 
åååhh, snälla lilla älskade plupp där inne i magen, kom ut nuuu, alla längtar efter dig!
Näe, imorrn/idag när jag vaknat och gjort mig iordning så ska jag (om vädret tillåter vill säga och de inte är -10 grader) minnsan ta en promenad, en snabb en, ska nästan springa (bara nästan), så kanske de sätter lite fart på de hela nån gång ;) haha.

Ne, jag kanske ska sluta och tänka så mycket och sluta ha nedräkning, så kanske de går lite snabbare istället? kan vara en bra idé, men ne, de är för omöjligt för mig.. haha :P
Idag/igår kom iaf paketet från h&m äntligen, och jag ääälskar mjukisdressen, ååh så skön den är, byxorna sitter som ett smäck, och jackan, jaa den kom på sprayburk såg de ut som :P haha, fattas typ 20 cm för att få igen den.. så en strl L skulle inte heller passa, men jag får väl ha den uppknäppt så länge jag har gravidmage.
men skön som tusan är den iaf och för ynka 149 kr! :)

ne nu känner jag att ryggen inte orkar med att jag sitter som en ostkrok i sängen, så ska ta och lägga mig och försöka sova nu, så jag kommer upp i tid imorrn och inte sover bort hela dagarna så jag inte kan somna på nätterna.
Nattinatti på er!


101116

Godmorgon!
Eller godmorgon och godmorgon, har vart vaken i två timmar snart. Tvingade mig upp när jag vaknade för att inte somna om och sova bort halva dagen, även om jag "får" och "behöver" de nu, men är ju pigg nu iaf. Somnade ju igår igen som jag förstod att jag skulle göra (hade ju iochförsig bara sovit 4 timmar..) vid 12 och sov till 14.30 :P Så kunna inte somna så bra inatt när Robin somnade.

Har inte känt så mycket mer av molvärken, eller lite smått bara till och från, men inge speciellt alls.. Börjar bli lite otålig nu, känns som om dagarna bara står still..
Menmen, kan ju inte vara SÅÅ HIMLA lång tid kvar tills han/hon är ute nu iaf!?

Blir snart tokig på den här hemska slemhostan jag har, uscha. Och blir även tokig på h&m som inte skickat mina kläder än.. Hur svårt kan de vara och hur lång tid ska de behöva ta..? ååh.
Vill att älskling ska sluta nån gång, har supertråkigt om dagarna nu ju och de gör ju även att dom går ännu saktare hela tiden när han är borta från 6.30-16.15..
:( Synd om "lilla" mig idag!


101115

Godmorgon!
Kunna inte somna om när älskling åkte och jobbade för en timme sen typ, så gav upp och satte mig här istället. Kanske lika bra att vakna tidigt och försöka vända tillbaka dygnen nu så jag också somnar i tid om kvällarna/nätterna nu när älskling ska upp tidigt.

Har världens mens/molvärk just nu, känns faktiskt bara skönt om jag ska vara ärlig, att veta att de kan vara nåt på gång snart, har ju knappt haft minsta tecknet under hela min graviditet hittills.
Men den här helgen så har jag känt lite mensvärk, och inatt och just nu känns de jätte mycket.
Hihi!
(men med min vanliga "tur" så ska jag väl gå över enda tills sista dagen den 11/12..)

Får se vad som händer idag, förmodligen inget speciellt alls, kommer väl antagligen somna senare eftersom jag inte sovit många timmar nu, och Robin slutar inte föräns kl. 16.00.. Kanske tar tag i och städar lite också senare, ser ut som någon släppt en bomb här kan jag säga.
Hoppas iaf att kläderna från H&M kommer idag, men de tror jag ju knappast, men förhoppningsvis imorgon annars. Vet inte hur lång tid de tar för h&m att skicka..? skulle skickas den här veckan iaf och allt fanns på lagret stog de när jag beställde i fredags.
Vill ju ha mysdressen nån gång ju! och helst innan lilla plupp kikar ut! :P


VECKA 39

Idag går jag och lilla skrutt in i vecka 39 (38+0) :)
Hihi, snart är du äntligen här hos oss!


V.39
(38+0)

BEBISEN

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.


MAMMA

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar.
Men härda ut, snart är förlossningen här. 

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.


RIHANNA - WHAT'S MY NAME?




TWO WEEKS -------------------------------- >

Kan inte fatta att de bara är 14 dagar kvar till BF, helt sjukt egentligen. Fast de sjukaste är väl att de kan sätta igång när som helst, och att imorgon så går vi in i v.39 (38+0).
Ååh vad jag längtar tills du är här hos oss våran lilla skrutt!


Ska bjuda på lite nya bilder sen fotograferingen nån dag som ni inte sett än, men dom ligger på usb just nu och jag orkar inte krångla med de på lånedatorn från skolan.


KINGS OF LEON - RADIOACTIVE




HEMKLICKAT!

Såg att dom fått in mjukisdressar på H&M idag för bara 149:- så jag klickade genast hem en sådan och även lite annat smått och gott slank också ner i shoppingbagen ;)
Blir perfekt med mjukisdressen på BB, och efteråt när man bara ska gå hemma och så.


Beställde även en julklapp åt älskling, men de kan jag inte visa i bloggen eftersom att han läser den ;p



VINCENT - BABY HURRICANE



101110

Godmorgon!
Vaknade vid 10.20 idag och har ännu ondare i halsen och är jättehes..
Är de bara jag som spyr på den här snön? Alla är helt till sig verkar de som, men jag tyckte de inte alls var längesen vi hade en massa äckelsnö.. :b uffa, får hoppas att de inte blir lika mycket snö de här året iaf eftersom att de ska köras barnvagn och så snart ;)
Har nyss ringt till försäkringskassan och bett dom skickat nya papper om föräldrapenningen, fick hem fel papper sist -.-
Idag är de den 10/11 vilket innebär att jag och älskling har varit tillsammans i 3 år och 10 månader! :) hihi. Bara 2 månader kvar tills vår 4-årsdag. Och då har vi en liten plutt också, mysigt! :)
Kan inte fatta att de bara är 17 dagar kvar (om inte mindre eller mer såklart..) tills bebisen kommer :o drömmer varje natt nu om att värkarna sätter igång och vattnet går och att de blir värsta kaoset för att jag inte har packat tandborste och toalettartiklar till mig än i BB-väskan :P haha, men de ska nog inte bli nå problem att hinna få ner de i väskan innan de är dags sen får jag väl hoppas ;p hah.


I U

101109

Är sjuk igen, därför jag inte uppdaterat något, hade ont i halsen i Lördags när jag vaknade och nu så hostar jag jätte mycket och har superont i halsen, huvudet och öronen :/ så irriterande så de är inte sant, har haft 3-4 förkylningar nu på bara 4 veckor.. Har dom i några dagar, sen blir jag bra och sen kommer dom tillbaka lika snabbt igen.. Hoppas bara inte att jag åker på lunginflammation, för nu har även svärfar åkt på de..
Men förhoppningsvis eftersom att jag inte har feber så gör jag nog inte de eftersom att man är typ "bättre skyddad" mot influensor och bakterier när man är gravid.


Var till barnmorskan igår, skulle dit idag egentligen men min bm var sjuk så fick träffa en annan igår istället, lyssnade på bebisen och mätte och vägde mig och allt sånt där som vanligt, följer kurvan alldeles perfekt gör jag/vi :) Men än hade han/hon inte fixerat sig, men de behövdes inte heller, de kunde den göra då när vattnet går och så lika gärna.


Idag kom iaf våran kamera! :)
så har knäppt för fulla muggar hela dagen, knäppte nyss lite bilder på magen också, men så svårt att knäppa själv för kameran är ganska stor ändå så vart typ halvsuddigt för de är mörkt i rummet och hade blixten på så ser knäppt ut när hela magen lyser upp, menmen dom bilderna får duga iaf.
v.38+2 (37+2)
Haha, lilla pyret buffa sig på sista bilden så magen ser sne ut ;p

Lite om den nya veckan;

BEBISEN

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

 

MAMMA
Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

 


FREDAG!

Superdålig uppdatering igen, jag vet! Men har inte haft så mycket intressant att skriva om ändså :P Har sovit halva dagarna eftersom att älskling har vart/är sjuk, men börjar äntligen bli lite piggare nu :)
Idag så har vi vart "barnvakt" åt lilla knäpp Julia och kollat Idol (fattar inte hur Minna kan vara kvar och Geir fick åka..)
Har även nu ikväll äntligen beställt en kamera med älskling, har inte haft någon tidigare (förutom på mobilen) och har inte blivit att man köpt någon tidigare, men nu har vi äntligen beställt en, så skönt att de är fixat nu också innan bebisen kommer :) får väl hoppas att inte lilla busungen tittar ut innan tisdag bara ;p haha. Känns så skönt att de mesta är köpt och klart nu, barnvagnen fick vi hem i onsdags från sthlm (visar bilder imorrn när jag knäppt i dagsljus) och babyskyddet kom idag :)

Är så grymt trött just nu, klev upp "redan" vid 11.30 idag (har vaknat vid 14-15 tiden alla andra dagar.. hah) så ska ta och tvätta bort sminket och så nu snart och sen krypa ner i sängen och nussa lite med bebisens Laban-snuttefiltar så dem luktar mamma och pappa åt honom/henne sen :) hih.
Gonatt, hörs imorrn!

CANON POWERSHOT SX 130 IS

RSS 2.0